Menu Sluiten

Zonwering


Zonwering

Informatie over zonwering.

Zonwering is de verzamelnaam voor allerlei constructies die de overlast van zonlicht en warmte ten gevolge van zonlicht moeten tegengaan.

 In een kantooromgeving is dit ook een vereiste vanuit de Arbowetgeving. De keuze hoe de juiste binnentemperatuur wordt bereikt, is aan de eigenaar of gebruiker.

Er bestaat een grote verscheidenheid aan zonwering.

Als de zonwering aan de buitenzijde van een gebouw is aangebracht, spreekt men over buitenzonwering.

Als de zonwering aan de binnenkant van een gebouw is aangebracht, spreekt men over binnenzonwering.

Zonwering kan verwijzen naar een verscheidenheid aan producten en systemen die worden gebruikt om gebouwen, huizen en andere structuren te beschermen tegen de straling en warmte van de zon.

In het algemeen zijn zonweringproducten en zonsystemen ontworpen om schaduw te bieden en gebouwen en huizen te beschermen tegen zonnestralen en hitte, terwijl ze ook helpen het energieverbruik te verminderen en het binnen comfort te verbeteren. Info over zonwering

Meer info over Zonwering

Soorten zonwering.

Enkele veel voorkomende soorten zonwering zijn.

Luifels. Luifels zijn grote, oprolbare stoffen die aan de buitenkant van een gebouw worden bevestigd en kunnen worden uitgeschoven om schaduw te bieden.

Luifels kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder canvas, vinyl en aluminium, en kunnen worden gemonteerd boven ramen, deuren of aan de zijkanten van gebouwen.

Lamellen. Lamellen zijn verticale lamellen die worden gebruikt om de hoeveelheid zonlicht en warmte die een gebouw binnenkomt te regelen.

Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout, metaal en plastic, en kunnen vast of verstelbaar zijn.

Luiken.

Luiken zijn scharnierende panelen die kunnen worden geopend en gesloten om de hoeveelheid zonlicht en warmte die een gebouw binnenkomt te regelen. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout, metaal en plastic, en kunnen aan de buitenkant van ramen of deuren worden gemonteerd.

Jaloezieen.

Jaloezieen zijn raambekleding die bestaat uit horizontale of verticale lamellen die open en dicht kunnen om de hoeveelheid zonlicht en warmte die een gebouw binnenkomt te regelen. Zij kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, waaronder hout, metaal en plastic, en kunnen aan de binnen- of buitenkant van ramen worden gemonteerd.

Meer info over zonwering nu op www.vermeulenramen.be.

Tags

Advies Zonwering | Bedrijven Zonwering | Handelaars Zonwering | Leveranciers Zonwering | Overzicht Zonwering | Specialist Zonwering | Voordelen Zonwering |