Menu Sluiten

Rolluiken


Rolluiken

Informatie over rolluiken.

Een rolluik is een verticaal bewegende afsluiting voor een raam, deur andere opening in een gebouw of andere ruimte.

Een rolluik kan voor of achter de af te sluiten opening zijn aangebracht en dient als zonnewering of ter voorkoming of voor bemoeilijking van inbraken.

Eenzelfde functie hebben ook de gewone luiken. Dit zijn doorgaans houten panelen,  hangend aan scharnieren,  die als een deur open en dicht kunnen.

Rolluiken zijn een type raambekleding dat bestaat uit een reeks horizontale lamellen die op een rolmechanisme zijn gemonteerd.

Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder aluminium, staal en PVC, en worden gebruikt om ramen en deuren te bedekken om privacy, veiligheid en isolatie te bieden.

Rolluiken kunnen handmatig worden bediend met behulp van een slinger of een koord, of ze kunnen worden geautomatiseerd met behulp van een motor of een ander elektronisch besturingssysteem.

Ze kunnen omhoog of omlaag worden gerold om de hoeveelheid licht, warmte en lucht die een gebouw binnenkomt aan te passen, en kunnen worden gebruikt om bescherming te bieden tegen de zon, wind, regen en andere elementen.

Info over rolluiken

De discipline van Rolluiken

Gebruik van rolluiken.

Rolluiken worden vaak gebruikt op particuliere, commerciele en industriele gebouwen, en zijn populair in landen met een warm of zonnig klimaat.

Ze kunnen vooral nuttig zijn voor het bieden van schaduw en isolatie op ramen die veel direct zonlicht ontvangen.

In het algemeen zijn rolluiken een veelzijdige en effectieve raambekleding die privacy, veiligheid, isolatie en bescherming tegen de elementen kan bieden.

Een rolluik bestaat uit metalen of houten lamellen, geprofileerde strippen, die verbonden zijn en daardoor een soepel geheel vormen dat oprolbaar is.

De bediening van een rolluik kan manueel met hand, zwengelmechaniek of veeras ofwel elektrisch gemotoriseerd met een buismotor, opsteekmotor of kettingmotor zijn.

Meer info over rolluiken nu op www.vermeulenramen.be.

Tags

Advies Rolluiken | Maatwerk Rolluiken | Overzicht Rolluiken | Rolluiken Kopen | Rolluiken Provincie Oost Vlaanderen | Rolluiken Regio Oudenaarde | Rolluiken Vergelijken |